מטעמי המטבח האנדלוסי


אחד הדברים שמאד מאפיינים את חבל אנדלוסיה - הוא התפריט.

חבל אנדלוסיה מתמחה בייצור זיתים (10% משמן הזית בעולם מגיע מאנדלוסיה) ומוצרים טריים באיכות טובה מאוד.

הארוחה הספרדית מתאפיינת במגוון רחב של מוצרים בינהם: זיתים, שום, גבינות בטעמים מגוונים, מגוון רחב של נקניקים וירך חזיר משומר.

 

ארוחה ספרדית טיפוסית מורכבת ממספר מנות:

 

מתאבנים - חזיר משומר, גבינות, צדפות, סרטנים ושאר פירות ים.

מנה ראשונה - מרק, ירקות רעננים או סלט. 

מנה עיקרית - מיני בשרים (בד"כ חזיר) או דגים.

קינוח - מנות מתוקות, פירות או גבינות.

 

במהלך היום ולפני הארוחות נוהגים הספרדים לשתות ולאכול טאפאס (Tapas) - מבחר חטיפים מבשר, גבינה או פירות ים, המוגשים ב"טאפאס בר" בליווי שתיית קוקטיילים ויינות.

הטאפאס הוא מעין "פאסט-פוד" של ספרד ובאזור אנדלוסיה נמצאים מרבית מסעדות הטאפאס בספרד.

טאפאס. דגים כבושים.


טאפאס לדוגמא: קרפצ'יו בקר ברוטב בלסמי עם נגיעות גבינת פרמז'ן, צלפים ומלח ים. פטריות ברוטב שום (Champinones al Ajillo), סרדינים ממולאים, קבבוני בקר על מצע טחינה אדומה וירוקה, אלבונדיגז בלקני - תבשיל קציצות בשר וחצילים, מוסקה בליווי טחינה וצזיקי, קסדייה במילוי ירקות מוקפצים בטקילה וצ'דר או במילוי פרגיות או בקר, גבינה וירקות מלווה בגווקאמולה, סלט ראשי קלמרי על מצע עלי ריג'לה וסלק מוחמץ, מאפה אנטיפסטי וגבינת עזים, סרטנים בשום ועוד.



הבראנץ' (בין בוקר לצהריים) של הספרדים נקרא אלמוארזו (
Almuerzo) והוא כולל סנדוויץ מלחמנייה הנקראת בוקדילו (Bocadillo) עם בשרים או גבינות.

ארוחת הצהרים נחשבת לארוחה החשובה ביום - והיא נאכלת בשעות אחה"צ אחרי 14:00.

ארוחת ערב אוכלים בד"כ בשעה 22:00.

 


המטבח האנדלוסי נוצר במשך מאות שנים והוא מושפע מערב הרב של התרבויות שעברו במקום. באנדלוסיה ניתן לאכול מאכלי איכרים, מאכלי חורף, תבשילי קדירה, מרקים (במיוחד עם שעועית) ומאכלים ים תיכוניים טיפוסיים. ההשפעה הערבית ניכרת בעיקר בקינוחים; בין היתר, בקלוואות למיניהן, מאפים מתוקים וניחוח ערבי. הגספאצ'ו (Gazpacho), מרק ירקות קר עם עגבניות, מלפפונים, פלפלים ושמן זית המוגש עם קרוטונים הוא אחד המאכלים הידועים ביותר באזור.

הבשר השולט בספרד בכלל ובחבל אנדלוסיה בפרט הוא בשר החזיר המופיע בוריאציות שונות הן בטאפאס והן בפאייה (Paella). הפאייה היא תבשיל בסיר ענק המורכבת מאורז מתובל בשר עוף, בשר חזיר או פירות ים. הפאייה המפורסמת ביותר היא פאייה סרטנים. כשאומרים רק פאייה מתכוונים לפאייה פירות ים שהיא "ברירת המחדל" של הפאייה.

פאייה. קדירת ענק.

 

להלן רשימת מאכלים ספרדים טיפוסיים:

 

מתאבנים:

אנסאלאדה דה פימיינטוס (Ensalada de Pimientos) - סלט פלפל אדום.

טורטילה (Tortilla de patatas) - חביתה ספרדית.

 

 

מרקים:

גספאצ'ו (Gazpacho) - מרק ירקות קר. (מפורסם מאד גם באיטליה).

סופה דה אחו קסטלנה (Sopa de Ajo Castellana) - מרק שום בסגנון קסטיליה.

 

 

תבשילים:

ראבו דה טורו (Rabo de Toro) - תבשיל זנב שור.

פיסטו מנשגו (Pisto manchego) - תבשיל ירקות בנוסח לה מנשגו.

פאייה מוולנסיה (Paella Valenciana de la Huerta) - פאייה בנוסח ולנסיה.

קלדרו אל אסטילו דל מר מנור (caldero al estilo del Mar Manor) - תבשיל דגים מאל מנור.

 

 

דגים:

מרלוזה (Merluza a la gallega) - דג נוסח גליציה.

מארמיטקו (Marmitako) - דג טונה טרי

וייחס קון פאפס ארוגדס (Viejas con papas arrugadas) - מנת דג עם תפודים מהאיים הקנריים.

 

 

עוף:

פולו אל אחיו (Polo al Ajillo) - עוף ברוטב שום.

פולוס אל צילינדרון (Pollos al chilindron) - עוף בעגבניות ופלפל.

 

 

תוספות:

ארוז אזאפרן (Arroz Azafran) - אורז עם זעפרן.

ארוז אבאנדה (Arroz Abanda) - אורז עם פירות ים.

 

 

קינוחים:

מרמלדה דה למון (Mermelada de Limon) - קציפת לימון.

פלאן דה הואבוס (Flan de Huevos) - רפרפת קרמל.

לצ'ה פריטה (Leche frita) - ריבועי רפרפת ביצים מטוגנים.

 

 

להלן אתר נפלא הסוקר את כל המסעדות הטובות באזור הקוסטה דל סול - יש ללחוץ על המפה האינטראקטיבית על שם העיר ולקבל את המידע הדרוש: לכניסה לאתר נא ללחוץ כאן

 

בתיאבון!

Copyright © 1997 - 2011 Created by Netrip - Tourism Information כל הזכויות שמורות © 1997 - 2011 לנטריפ - מידע תיירותי
חברת הנסיעות ע"י נטריפ - מידע תיירותי עושה כל מאמץ כדי להבטיח את עדכניות ומהימנות המידע, ברם חברת הנסיעות ונטריפ - מידע תיירותי לא יישאו באחריות במקרה של טעויות ו/או שינויים במידע הנמסר. אין לראות במידע שנמסר המלצה, אלא שרות בלבד. ט.ל.ח